Çocukların bedensel sağlığı bizim için çok önemli
- Okul Güvenliği Okulumuzda çocukların güvenle hareket edebilmesi için bütün fiziksel tedbirler alınmıştır. Basamakları çocukların boyuna uygun olan merdivenlerimiz kaymaz halı ile kaplıdır. Merdiven başlarında çocuk kapıları, yanlarda çocuk boyuna uygun trabzanlar ve merdiven aralarında kalın fileler vardır. Yuvarlatılmış mobilya köşeleri, kalorifer, priz ve kapı koruyucuları ve diğer bütün önlemler onların okulda güvenle ve serbestçe hareket edebilmeleri içindir.
- Yemek Listeleri ve Yeme- İçme Kalori hesapları yapılarak, uygun karbonhidrat, sebze ve protein dengesi içinde diyetisyen tarafından hazırlanan yemek listelerimiz her ay velilerimize iletilir. Okulumuzda öğrencilere paketli ürünler verilmez. Alerjileri olduğu bilinen çocukların gıdalarına hassasiyetle dikkat edilir.
- Bahçe Kullanımı Okulumuzun 190 m2 bahçe alanı vardır. Çocukların hem güvenle hem de eğlenerek vakit geçirecekleri şekilde dizayn edilmiştir. Hava koşullarına uygun kıyafet ve önlemlerle bahçe yaz- kış kullanılmaktadır.
- Sportif Faaliyetler Bedensel sağlık için en önemli şeylerden biri de spordur. tam Gündüz Bakımevi’nde çocukların yaş dönemine uygun özellikleri göz önünde bulundurularak kurulan parkurlarla, spor ve jimnastik aktiviteleriyle, bahçede açık alan sporlarıyla ve sabah danslarıyla çocukların bedensel sağlığı desteklenir.
Çocukların psikolojik sağlığı en büyük önceliklerimizden
- Sevgi ve Şefkat tam Gündüz Bakımevi’nde çocuklar sevildiklerini ve koşulsuz kabul edildiklerini hisseder. Kurumun bütün personelleri onlara sevgiyle, şefkatle ve güven vererek yaklaşır.
- İletişim Dili Okulumuzda en önem verdiğimiz şeylerin başında çocuklarla kurduğumuz iletişim dili gelir. Çocuklarla konuşurken sevgi ve şefkat dolu, şiddetten uzak, kırıcı ya da baskılayıcı olmayan bir dil ve ses tonu kullanılır. Sevgi ve rica sözcüklerinin sıklıkla yer aldığı karşılıklı iletişimde, çocuklar kendini değerli hisseder. Ayrıca kurumun bütün personelleri çocukların onların dilini kopyalayarak öğreneceğini bilir ve doğru, kurallı bir Türkçe ile konuşur.
- Davranış ve Sınırlar Kurumumuzda çocuklara yaş dönemi özellikleri dikkate alınarak, dikkatli ve özenli şekilde davranılır. Koşulsuz kabul ve sevgi çocuğa karşı yaklaşımımızın temelini oluşturur. Eğitim ve öğretimde çocuk bastırılmaz, aksine cesaretlendirilir ve ona örnek olunur. Ayrıca, çocukların da doğru davranışları kazanması, sınırlarını öğrenmesi, sosyal kuralları tanıması ve bunlara uygun davranması için çaba gösterilir.
- Güncel Davranış Metotlarını Takip Kurumumuzda öğretmenler güncel psikolojiyi takip eder, çocuklara karşı olan davranışlarını, kural koyma ve iletişim yöntemlerini yeni metotlara göre revize ederler.
Çocuk eğitiminde aile ve okul iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz
- Okul – Aile iletişimi Sağlıklı bireylerin yetişmesi için hem aile hem de okulun ne kadar önemli olduğunu bilir, velilerimizle her zaman iş birliği ve iletişim içinde hareket ederiz. Velilerimiz her zaman kurum cep telefonumuzdan bize ulaşabilir, sorularını sorup, mesajlarını iletebilirler. Kurumumuzda ailelere sık sık öğrenci ile ilgili geri bildirimler yapılır, öğrencinin gelişim süreci birlikte takip edilir, olası problemler iş birliği içinde çözülür. Ayrıca, alıştırma sürecinde olan çocukların aileleri ile sık sık fotoğraf paylaşır, onları süreçten haberdar ederiz.
- OneDrive Fotoğraf Takibi: Ailelerin en çok merak ettiği şeylerden biri çocuklarının okul hayatıdır. Ailelerin okulda çocuklarının yaptıkları etkinlikleri takip edebilmeleri için OneDrive’dan açılan klasörlere her gün yapılan etkinliklerin fotoğrafları yüklenir ve bu klasörler sadece o sınıfın velileri ile paylaşılır.
Çocukların alışkanlıklarını sağlıklı şekilde kazanmalarını sağlıyoruz
- Tuvalet Her çocuğun tuvalet eğitimi konusunda hazır bulunuşluk seviyesi ve eğitim alma yaşı farklıdır. Çocuk, hazır olduğu zaman tuvalet eğitimine geçmelidir. Çocuk hazır olmadan, erkenden başlanan tuvalet eğitimi hem çocuk hem de aileler için yorucu bir sürece dönüşebilir. Kurumumuzda, uzman psikoloğumuzun ve öğretmenlerimizin öncülüğünde, aile ile iş birliği içinde tuvalet eğitimi verilir. Çocuğun hazır bulunuşluk seviyesine bakılır, hazır olduğu düşünüldüğünde aile ile eş zamanlı eğitim verilmeye başlanır. Bu süreçte velilerimiz, uzman psikoloğumuz tarafından yönlendirilir.
- Yeme Okulumuzda çocuklara sağlıklı ve düzenli yeme alışkanlığı kazandırılır. Karbonhidrat, sebze, protein, baklagil gibi farklı çeşitlerdeki yemeği tanımaları, yemeleri sağlanır. Yeni tatlara alıştırarak, çocukların tek tip beslenmesi engellenir. Kendi kendine yemek yemeleri desteklenerek, özbakım becerilerinin gelişmesi sağlanır. Ayrıca çocuklar sofra kurallarını da arkadaşlarıyla birlikte öğrenir.
- Uyku Uyku, çocuğun büyümesi, gelişmesi ve öğrenmesinde çok önemli bir rol oynar. Kurumumuzda çocuklar öğle yemeğinden sonra yaklaşık 2 saat uyur. İlk Uykuya geçiş süreci, alıştırma sürecinin parçası olarak kademeli olarak, psikolog- aile- öğretmen iş birliği içinde yürütülür. Okulumuzda uyku için, çocuklar için özel boyutlarda yaptırılan gerçek yataklar, Taç baby organic nevresim takımları kullanılır.
Gelişim adımlarını biliyor, buna göre eğitim programları geliştiriyoruz
- Gelişim basamaklarını bilmek ve eğitim programı oluşturmak Çocukların yaşlarına göre gelişim özelliklerini bilmek, onlardan neyi bekleyip bekleyemeyeceğimizi, neyin normal olduğunu anlamamızı, hedeflenen kazanımları çıkarmamızı ve eğitim planını nasıl şekillendireceğimizi belirler. Kurumumuzdaki bütün öğretmenler, çocukların gelişim basamaklarını bilir ve eğitim planlarını, hedeflenen kazanımları bunlara göre şekillendirirler. Hazırlanan aylık eğitim planı, her ayın ilk günü ailelere gönderilir.
Çocukların gelişimlerini takip ediyoruz
- tam Gündüz Bakımevi Gelişim Takip Sistemi Kurumumuzda çocukların gelişim takibi, kurum psikoloğumuz tarafından geliştirilen, gelişim takip kitapçığı ile takip edilir. Çocuğun yıllık gelişimi, onun aktif katılımı ile 6 aylık süreçlerde takip edilerek, 1 yılın sonunda kitapçık ailelere teslim edilir.
Güncel eğitim metotlarını takip ediyoruz
- Oyun Temelli Öğrenme Oyun, gerçek hayatın provası ve yansımasıdır. Oyun; çocuğun yaratıcılığını geliştirir, iletişim kurma ve problem çözme becerisini destekler, kendi deneyimleriyle öğrenmesini sağlar, düşüncelerini ifade etme ve dili doğru kullanabilmesini pekiştirir. Okulumuzda, eğitimciler oyunun zenginleştirilmesi için ortam düzenlemeleri yaparlar ve çocukları daha üst düzey oyunlar oynamaları için teşvik ederler. Ayrıca, öğretim metodu olarak da oyundan faydalanılır.
- Öz Düzenleme Öz Düzenleme, davranışlarını bilinçli ve planlı şekilde yönetme, kendini kontrol etme becerisidir. Kurumumuzda öğretmenler, çocukların öz düzenleme becerilerinin gelişmesi için programlar yapar, eğitim yöntemleri geliştirir ve “dur, düşün ve harekete geç” metodunu çocuklara benimsetmek için çaba gösterir.
- Yaratıcı Düşünce Kurumumuzda yaratıcı düşünceyi desteklemek için duyu ve duygu çalışmaları, duyu – duygu bütünlemeleri, yaratıcılık etkinlikleri yapılır ve SCAMPER tekniklerinden faydalanılır.
Ekip olarak sürekli öğreniyoruz
- Hizmet içi Eğitimlerimiz Kurumumuzda ekip olarak öğrenmeye çok önem verilir. Bütün kurum çalışanları; güncel psikolojik yaklaşımları, bilgileri, teorileri takip edebilmek ve sürekli kendilerini yenilemek için ekip olarak eğitimler alır, workshoplar düzenler, uzmanlardan ve birbirlerinden öğrenir. tam Gündüz Bakımevi olarak biliyoruz ki dünün yaklaşımlarıyla geleceğin nesillerini yetiştiremeyiz.
Vee bütüncül bir eğitim fırsatı sunuyoruz!
- tam Okulları İncek – 5 yaş sonrası Anaokulu, ilkokul , ortaokul ve Lise Kurumumuz öğrencilerine tam Okulları İncek kampüsümüzde 5 yaştan sonra anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bütüncül eğitim fırsatı sunar. 2 yaşında tam ailesine katılan çocuklar üniversiteli olana kadar Almanya eğitiminde 30 yıllık dtzBerlin tecrübesi ve Avrupa standartlarında eğitim ile tam Okulları’nda devam edebilir.