Anadil Etkinlikleri
Çocukların Türkçeyi yetkin konuşmalarını hedefler. Türkçe etkinliği ile çocuklara sesleri tanıma, farklı söz dizimsel yapıları anlama ve kullanma ile dinleme becerilerini kazanma, ses tonunu ayarlama ve sözcükleri doğru üretme için fırsatlar sunar.
Matemetik Etkinlikleri
Matematik etkinliklerinde öncelikli amaç çocukların soyut bilgileri somut deneyimlerle öğrenmesidir. Sayma etkinlikleri, arttırma ve eksiltme çalışmaları, örüntü kurma, sıralama, gruplama, eşleştirme, kavram ve şekil bilgisi matematik etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bazı başlıklardandır.
Fen-Doğa Etkinlikleri
Çocukları çevrelerine dikkat etmeye, değişen olayları merak edip sorular sormaya, gözlem yapmaya ve araştırıp keşfetmeye yönelten etkinliklerdir.
Görsel Algı Çalışmaları
Bilişsel gelişimi desteklemeyi hedefleyen; matematiksel işlemler üzerine kurulu, gördüğünü algılama ve hatırlama etkinliklerini kapsar.
Oyun Etkinlikleri
Eğitim programında oyun, günün ilk yarısında her bir çocuk için ne oynayacağına karar verme, oyunu planlama, plana göre oyununu sürdürme ve sürecin değerlendirilmesi şeklinde yer alır.
Mutfak Etkinlikleri
Deneyimli öğretmenler ve gıda mühendisi rehberliğinde çocuklarla beraber hazırlaması pratik tarifler uygulanır ve mutfakta çocukların üstlenebileceği sorumlulukları keşfetmeleri sağlanır.
Almanca ve İngilizce
Almanca/İngilizce eğitim programımız, çocuklarımızın sosyal, duygusal ve bilişsel gelişim alanlarına uygun, ay grupları da dikkate alınarak hazırlanır. 4 yaş itibariyle geçerlidir.
Hareket Eğitimi
Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini desteklemek amacıyla temel hareket becerilerini ve çocukların kuvvet, esneklik, sürat, koordinasyon gibi motor becerilerini kazanmalarını sağlar.
Duyu Etkinlikleri
Çocuklarda beş duyunun etkin biçimde kullanımını sağlayan materyaller ile desteklenir. Bu atölyede hamur, değişik şekil ve boyutlarda taşlar, pamuklar, kumaşlar gibi farklı doku ve yapılarda materyaller kullanılır.
Drama
Doğaçlama, dramatizeysen, öykü oluşturma ve pantomim gibi teknikleri içeren yaratıcı drama atölyesinde çocukların, sorgulama, problem çözme ve analiz-sentez gibi bilişsel becerileri desteklenir.
Görsel Sanatlar
Çocukların yeteneklerini ve yaratıcı süreçleri estetik bir düzeye ulaştırma amacıyla, tüm sanatsal eğitim çalışmalarını kapsar.
Orff Eğitimi
Çocukların ses, ritim, kulak hafızasının gelişmesi, ulusal ve uluslararası müzik kültürüne sahip olmalarının sağlanması, çocukların müzik ve sanatla ilgilenmeye teşvik edilmesi amaçlanır.
Dikkat ve Konsantrasyon
Oyunlar ve etkinliklerle çocukların dikkat ve konsantrasyon becerileri desteklenir.
Özbakım
Çocukların yaş dönemi özelliklerine uygun olan kendi kendine yeme, çatal – kaşık kullanma, ayakkabı çıkarma – giyme, giysilerini giyme- çıkarma, ellerini yıkama vb. özbakım becerileri desteklenir.
Grup Çalışması
Grup çalışmaları, aynı kazanımlara ulaşmayı amaçlayan, aynı yöntem ve materyaller kullanarak çocukların birlikte yaptığı çalışmalardır. Bir bütünün parçası olma, ortak şeyler üretme, birlikte çalışma becerileri desteklenir.